söndag 24 februari 2008

Lättihopsvängd middag

Om man bjuder in lite folk på middag en kväll och inte riktigt vet vad man ska bjuda på och inte känner för att stå i köket en hel dag heller så är nedanstående ett hett tips:

Huvudrätt: frästa grönsaker (champinjoner, sockerärter, salladslök, paprika) som blandas med dinkel och serveras med stekta kycklingfiléer och teriyakisås. Mumsfilibabba!

Efterrätt: Blandade frukter, vi tog i kväll kiwi, banan, päron, granatäpple och mango. Till detta serveras kesella 10 % i vilket man blandar tre passionsfrukter och två rejäla teskedar vaniljsocker. Mums!

Dotra tyckte att det var hur kul som helst att vara borta hos V. I hela två halvtimmar säkert... För att hålla henne vid gott mod lades ett gäng russin framför henne. Och lite granatäpplen. Och en apelsin. Det i sin tur gjorde att hon inte åt någon middag alls... Orutinerat! Så för den ömma modern var det ingen lugn söndagsmiddag, men möet trevligt var det likväl. Och gott vin. Ett chilenskt inledde midagen. Carménère-druvan. Sedan dök det libanesiska upp igen, det som dracks i torsdags. Det bör dock inmundigas innan ett chilenskt carménère-vin, annars försvinner det liksom bland det uppspelta smaksinnet.

Och granatäpplen får inte missas, gott folk! Det är bra mot prostatacancer (om man tillhör det manliga släktet), hjärt- och kärlsjukdomar och så är de fullproppade med c-vitamin. Supergott i alla slags sallader, frukt som grönsaks.

En nyttig liten frukt, mycket nyttig liten frukt.

Inga kommentarer: