söndag 18 maj 2008

Bulgurrecept


Har varit borta över helgen på vårt sommarställe i Falkenberg. Underbart! Det gör gott för hela själen. Dotra älskade det. Hon var ute hela tiden och hjälpte oss med trädgårdsarbetet. Det var nära att vi planterade henne i stället för rosorna - de var i ungefär samma storlek...

E och dotra sätter ner rosor.

Kom hem i eftermiddags. Snabbt bad med dotra, sen iväg på en fantastisk föreställning med godaste väninnan O i huvudrollen. Mer om den i ett annat inlägg. Var sen sjuuukt hungrig när jag kom hem och hade inte mycket hemma, men det här fick jag ihop och det var också sjuuukt gott och gick sjuuukt fort att tillaga:

Bulgur med vitlök, färsk chili, bacon, zucchini, basilika och lime
1 pers

2 dl vatten
1 dl bulgur
en stor vitlöksklyfta, hackad
en färsk chili, hackad
strimlad bacon
en halv zucchini skuren i bitar
färsk basilika
juicen av en halv lime
olivolja

peppar

Tillaga bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Eller som ris, helt enkelt, fast med kortare koktid. Under tiden fräser ni vitlöken på hög värme så att den liksom rostas i pannan. Släng i chili, bacon och zucchini. Stek till önskad knaprighet på baconen. Låt allt rinna av på hushållspapper och blanda sen ner det i bulguren där ni redan har blandat i önskad mängd basilika och limejuicen tillsammans med lite olivolja. Peppra. Servera genast. Mums!

1 kommentar:

Liz1e sa...

mmmhhh! vad gott det låter, det måste vi prova!